نتایج یک پژوهش با هدف برآورد افرادی که به دین اسلام روی آوردهاند، نشان داد که طی دهه گذشته تعداد کسانی که در انگلیس دین اسلام را به عنوان دین رسمی خود برگزیده و به اسلام گرویدهاند، نسبت به قبل دو برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از روزنامه ایندیپندنت، به دلیل تبلیغات گستردهای که علیه اسلام انجام میشود، مسلمانان انگلیس بیش از جوامع متعلق به مذاهب دیگر مورد موشکافی، انتقاد و تحلیل قرار میگیرند، اما با وجود همه این تبلیغات منفی علیه اسلام، هر ساله هزاران انگلیسی به دین اسلام مشرف میشوند.
تخمین تعداد کسانی که در انگلیس به دین اسلام تغییر مذهب میدهند، کار مشکلی است؛ چرا که اطلاعات آماری گرفته شده، بین مسلمانانی که در بدو تولد از پدر و مادری مسلمان زاده شدهاند و کسانی که بعدا تغییر مذهب داده و دین اسلام را انتخاب کردهاند، تفاوتی قایل نشده است.
برآوردهای قبلی تعداد کسانی را که در انگلیس به دین اسلام تغییر مذهب دادهاند تا 2500 تن تخمین زده بود، اما مطالعهای جدید که توسط اندیشکده مطالعات مذاهب مسائل اقتصادی انجام گرفته، نشان میدهد که تعداد واقعی کسانی که به دین اسلام گرویدهاند حتی تا حدود 100 هزار نفر تخمین زده میشود و به طور متوسط سالیانه 5000 نفر در این کشور به دین اسلام تغییر مذهب میدهند.
در این مطالعه که تنها پژوهشی بوده که مذهب افراد به هنگام تولد پرسیده شده است، محققان این موسسه با نظرخواهی از مساجد به این نتیجه رسیدند که در طول 12 ماه قبل از انجام این پژوهش، 1400 مورد تغییر مذهب به اسلام در پایتخت انگلیس اتفاق افتاده است که با تعمیم آن به کل کشور تخمین زده شد که 5200 نفر هر سال در انگلیس به اسلام تغییر مذهب میدهند.
نتایج این پژوهش تا حدی قابل مقایسه با نتایج پژوهشهای مشابه صورت گرفته در آلمان و فرانسه است که میزان 4000 مورد تغییر مذهب به اسلام را در این کشورها تخمین زده بودند.
فیاض مقال، مدیر موسسه مسائل اقتصادی، در پاسخ به این که چرا میزان گرایش به اسلام در انگلیس تا این حد بالا بوده است گفت: من فکر میکنم که قطعا رابطه مستقیمی بین این گرایشها به اسلام و برجستگی دین اسلام در حوزه مسائل عمومی وجود دارد. مردم علاقمندند که بدانند اسلام اصلا چیست و از چه سخن میگوید. اگر چه از میان همه کسانی که با اسلام آشنا میشوند وارد این دین نمیشوند، اما تعداد زیادی نیز به صورت بدیهی به آنچه که کشف کردهاند علاقهمند میشوند و به دین اسلام مشرف میشوند.
عنایت بونگلاوالا، بنیانگذار موسسه مسلمانان برای انگلیس که در جهت ترقی جایگاه مسلمانان در انگلیس فعالیت میکند، در این باره گفت: این نتایج بدین معنی است که از هر 600 انگلیسی یک نفر به دین اسلام گرویده است.
وی گفت: در اسلام نقش مبلغان مذهبی اهمیت زیادی دارد و بسیاری از نهادهای مسلمانان و به ویژه انجمنهای اسلامی دانشجویان در دانشگاهها برنامههای گستردهای را برای ترویج اسلام و زدودن سوء تفاهمهایی که در میان عامه مردم نسبت به این دین وجود دارد، دارند.
هنا تاجیما که به اسلام گردیده است، اعتقاد دارد: مساله حقوق زنان در اسلام مسالهای بسیار معاصر و به روز است. من هرچه بیشتر راجع به آن خواندم، بیشتر با آن موافق بودم.
ریس هورسلی نیز که اسلام را پذیرفته است، اظهار داشته است: من توسط نامزدم با اسلام آشنا شدم. خیلیها فکر میکنند که علت گرایش من به اسلام نامزدم بوده است، اما دلیل آن اصلا این نیست. من خودم به دنبال شناخت هرچه بیشتر این دین رفتم. من اکنون حجاب دارم و حجاب مفهوم بسیار مهمی در اسلام دارد، اما این مفهوم تنها منحصر به پوشش بدن نیست بلکه مربوط به داشتن عفت در هر آنچه که شما انجام میدهید، است.
پاک مارتین، انگلیسی دیگری که به اسلام گرویده، در این باره میگوید: من شیوه رفتار دوستان دانشجوی مسلمانم با یکدیگر را دوست داشتم. این که آنها تنها یک همسر را به عنوان تنها شریک زندگیشان انتخاب میکنند و هیچ کاری را که به بدنشان صدمه بزند انجام نمیدهند، برایم خوشایند بود. من شیوه زندگی مسلمانان را برگزیدم و از آن پس قرآن مطالعه کردم. بعد از آن به واسطه یکی از دوستان مسلمانم به یک دکتر مسلمان معرفی شده و از طریق او با ادای شهادتین مسلمان شدم.